Wiese haalt belangrijke contracten binnen in Azië

wieseWiese Europe uit Brecht start het nieuwe jaar met een volle agenda waaronder twee nieuwe internationale opdrachtgevers. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van laadarmen voor de chemie en voedingsindustrie waarmee gassen en vloeistoffen in vrachtwagens, treinwagons of schepen geladen worden.

Zo mag de onderneming in 2015 scheepslaadarmen leveren voor Pertamina en PTT, respectievelijk het grootste staatsbedrijf in de olie- en gassector van Indonesië en Thailand. “Beide bedrijven staan gerangschikt in de Fortune Global 500, wat een mooie referentie betekent”, bevestigt Tom Van Tendeloo, sales manager export bij Wiese. “Voor ons zijn ze extra speciaal omdat zij de kern van onze doelgroep zijn. Zij beschikken over een zeer groot aantal laadarmen waar regelmatig onderhoud en soms een vervanging zich opdringen. Daarnaast blijven ze continu uitbreiden en innoveren met nieuwe toepassingen.”

Vestiging in Azië
Wiese wist het vertrouwen van deze giganten te winnen door een voorstel op maat uit te werken. “Er wordt op de laadarmen een specifieke sturing voorzien die beantwoordt aan de vraag van de klant”, licht Van Tendeloo toe. “Voor deze projecten werken wij samen met lokale partners die een goede relatie hebben opgebouwd met de klant en een goede after-sales service kunnen bieden. Ook onze recent opgerichte vestiging Wiese Asia zal hier op termijn zijn steen toe bijdragen. Zo kunnen we de situatie op de site bij de klant van dichtbij opvolgen, ook na de plaatsing. Een persoonlijke aanpak die we hoog in het vaandel dragen en die onze klanten appreciëren.”