wienerberger30 medewerkers van baksteenfabrikant Wienerberger uit Beerse hebben vandaag hun nieuwe bedrijfsfiets afgehaald bij Fietsen Peeraer in Merksplas. In totaal levert Peeraer 50 fietsen aan de onderneming via het fietsleasingbedrijf Team Cyclis uit Lommel. De werknemers van Wienerberger krijgen de fiets gratis omdat hun werkgever hen aanspoort om milieuvriendelijk naar het werk te komen.

“Deze actie kadert in ons duurzaam beleid”, legt plant manager Wim Ariens van Wienerberger Beerse Absheide uit. “In het kader van duurzaam transport hebben we vorig jaar een laad- en loskade langs het kanaal in gebruik genomen. Deze fiets valt binnen het duurzaam woon-werkverkeer.”

Van de auto naar de fiets
Op een totaal van 118 werknemers gingen 36 medewerkers in op het aanbod van het bedrijf. “De eerste 3 jaar krijgen ze een verminderde fietsvergoeding en dan wordt de fiets van hen. Vanaf dan ontvangen ze opnieuw hun volledige fietsvergoeding”, zegt Wim Ariens. “Van de 36 inschrijvingen zijn er 24 die de overstap van de auto naar de fiets maken.” De 14 andere fietsen die zijn besteld via Team Cyclis, worden geleverd aan werknemers van zusterbedrijven NOVA en Techicum, ook uit Beerse.

Wie minder dan 5 km van het werk woont, ontvangt een gewone fiets. Verder dan 5 km geeft recht op een e-bike. De medewerkers krijgen niet alleen een fiets, maar ook een fietshelm, een regenvest, een diefstalverzekering en pechverhelping. Voorwaarde is dat ze minstens 60% van de tijd met de fiets naar het werk komen. Het bedrijf installeerde intussen extra fietsparkeerplaatsen met stopcontacten en douchegelegenheid.

Fietsen Peeraer maakte de Batavus-fietsen rijklaar en zal ook instaan voor het onderhoud.