De bekende bioboerderij Wieltjeshoeve aan de Steenweg op Merksplas in Turnhout sluit haar hoevewinkel en brengt die onder in de Bioshop in de Patersstraat. Beide bio-ondernemers gaan samenwerken. “Ik neem in Bioshop de volledige groente- en fruitafdeling onder mijn hoede en die wordt fors uitgebreid”, zegt Elly Vaernewyck van de Wieltjeshoeve.

De afgelopen jaren bouwde Elly Vaernewyck een sterk netwerk op van kleine bioboeren en zet die samenwerking verder. “Voor mij is het een kwestie van 1 + 1 = 3”, zegt ze. “Joke en Ief van Bioshop Turnhout delen dezelfde passie en bezieling als ik. We geloven zo sterk in het bioverhaal en we zijn ervan overtuigd dat we door deze samenwerking nog beter lokaal zullen verankeren. Bovendien krijg ik zo ook de kans om onze eigen teelten af te stemmen op de verkoop van Bioshop.”

De Wieltjeshoeve kent veel succes met de wekelijkse groentepakketten op bestelling. Die blijven bestaan en kunnen voortaan bij Bioshop worden afgehaald.

Visies sluiten aan
Bioshop-zaakvoerster Joke Vochten: “Deze samenwerking sluit volledig aan bij onze visie: een gezonde levensstijl, goed contact met de boeren, eerlijke handel. Elly, die daar gepassioneerd mee bezig is, maakt voor ons het plaatje compleet.”

Zaterdag 16 december is de hoevewinkel bij de Wieltjeshoeve voor het laatst open. Woensdag 20 december opent de vernieuwde vershoek in Bioshop.