lotto-soudalHet is voor een professionele wielerploeg niet anders dan voor een klerenwinkel en een meubelzaak. Op geregelde tijdstippen moet er worden uitverkocht om af te raken van stock die dreigt te demoderen. Lotto-Soudal organiseert zaterdag 26 november in het magazijn van de ploeg aan de Toekomstlaan in Herentals een stockverkoop.

“Vorig jaar hebben we overgeslagen maar ook de jaren voordien hielden we een stockverkoop”, zegt Arne Houtekier, de persman van het team. Fans kunnen er terecht voor wieleroutfits, casual kleding, helmen, brillen en andere gadgets. “Ze zijn afkomstig van onze drie ploegen, de WorldTour-ploeg, de dames en de jongeren. Daarnaast gaat het om overschotten uit onze webshop. Het meeste materiaal is nieuw, hoewel er bijvoorbeeld ook 2de hands helmen tussen zitten. Wanneer we in een ronde leider zijn in het ploegenklassement, dragen de renners wel eens een gele helm. Die helmen zitten er ook bij.” Souvenirjagers die een helm willen van André Greipel, Tony Galopin of Tim Wellens weten dus waar naartoe.

“Daar komt behoorlijk wat volk op af”, weet Houtekier. “Vooral in de ochtenduren gaat het om honderden geïnteresseerden.”

Nieuw design
De reden waarom de ploeg af wil van de stock, is het veranderde design. “Onze sponsors blijven – Soudal heeft trouwens een overeenkomst tot 2020 – maar jaarlijks verandert de look van de kledij”, aldus nog de woordvoerder.

De ploeg vertrekt op 9 december voor een eerste trainingsstage naar Mallorca. Op 20 december vindt de officiële ploegvoorstelling plaats en weten we hoe de shirts voor het nieuwe seizoen eruitzien.