W.G. Salari Belgium rijdt vooral voor Saudi's

De Nederlandse transportgroep W.G. Salari vestigde zich zo’n 25 jaar geleden in de Kempen. Het concern volgde de ontwikkelingen van de petrochemie die zich in die laren sterk concentreerde in de regio van Geel.

“Wij rijden vandaag nog altijd veel voor het Saudische chemieconcern Sabic”, zegt René Vossen van WG Salari Belgium. “Sabic heeft een grote vestiging in Nederland maar is ook aanwezig in Genk. Geel leek ons in dit opzicht een geschikte vestigingsplaats voor een lokale hub. Wij zijn niet enkel een transportbedrijf maar we zorgen ook voor overslag en opslag van kunststofgranulaten. Niet enkel van Sabic trouwens. Wij rijden ook voor klanten als BASF, Bayer of Evonik.”

Neen, WG Salari heeft geen vreemde buitenlandse komaf. De eigenaars, de familie Salari is puur Nederlands. De Salari’s hebben een groot transportbedrijf uitgebouwd dat met WG Salari Belgium ook over een Belgische vestiging beschikt. “Wij stellen in Geel zo’n 10 mensen tewerk. Wij rijden afhankelijk van de opdrachten met drie eigen trucks. Maar we kunnen altijd een beroep doen op de 80 Nederlandse trucks.
WG Salari Belgium realiseerde verleden jaar een omzet van 1,2 miljoen euro.