WeTravel2 uit Heist-op-den-Berg, een reisorganisatie voor mensen met een beperking, breidt het aanbod uit. Voortaan kan je er ook een tocht in een aangepaste luchtballon boeken. “Als pionier in toegankelijk reizen willen we grenzen blijven verleggen”, zegt bezieler Kristof Steegmans.

WeTravel2 ging 2 jaar geleden van start en biedt reizen aan voor mensen met een beperking, fysieke of door ziekte of ouderdom. In die periode stelde de organisatie voor 650 klanten een reis op maat samen. De touroperator werkt samen met meer dan 50 hotels en het aantal bestemmingen groeide tot 10. Sinds begin dit jaar worden groepsreizen voor senioren en blinden georganiseerd, al blijft de focus op individuele reizen. Begin dit jaar ontving WeTravel2 de award Bijzonder engagement – Iedereen verdient vakantie van Toerisme Vlaanderen.

Aangepaste mand
Ballonvaren is een nieuwkomer binnen het aanbod. Daarvoor werd een samenwerking gesloten met Step up Ballooning. “De mand van de luchtballon is speciaal ontworpen voor mensen met een fysieke beperking, maar ook voor bijvoorbeeld senioren die slecht te been zijn”, legt Kristof Steegmans uit. “Zo is de mand voorzien van een deurtje en indien nodig een comfortabele stoel. Aan comfort en veiligheid wordt ook hier het grootste belang gehecht.”

WeTravel2 stelt het uitgebreide aanbod voor op de Revabeurs van ZO tot 22 april in Flanders Expo in Gent.