Wetenschapper Janssen Pharmaceutica gehuldigd

Maandag is Janssen Pharmaceutica wetenschapper Koen Andries als verdienstelijke Beersenaar door de gemeente Beerse in de bloemetjes gezet. Andries lag bij Janssen Pharmaceutica mee aan de ontwikkelingsbasis van de eerste HIV/aidsremmers. Maandag ging de aandacht echter vooral uit naar de recente ontwikkeling van het medicijn bedaquiline tegen multidrugresistente tuberculose. Dat geneesmiddel werd eind vorig jaar in de VS uitzonderlijk versneld goedgekeurd, en het is volgens het bedrijf het eerste nieuwe geneesmiddel tegen tbc in veertig jaar tijd.

Volgens burgemeester Marc Smans is het hem en het college een hele eer om Koen Andries te huldigen. “Hij werkt naar de geest van dr. Paul Janssen”, stelt Smans. “Hij is een uitzonderlijke wetenschapper die met zijn team buitengewone prestaties heeft geleverd en schitterende resultaten heeft behaald.”

Ook de samenwerking tussen de gemeente en Jannsen Pharmaceutica werd in de kijker gezet. ‘Het is voor de gemeente Beerse een grote eer dat een internationaal bedrijf als Janssen Pharmaceutica blijft investeren in de regio en innovatief ondernemerschap promoot. Het bedrijf vertegenwoordigt bovendien een bijzonder groot aandeel in de meer dan 10 000 arbeidsplaatsen in de gemeente en versterkt daarmee de profilering van Beerse als woon-werkgemeente”, zei burgemeester Marc Smans.

Tom Heyman, CEO van Janssen Pharmaceutica, voegde daaraan toe ‘Onze relatie met de gemeente is uitstekend en dat willen we graag zo houden.’ Die investeringen in onze regio worden overigens ook op een hoger bestuursniveau gewaardeerd. Zo verwierf Heyman in April nog de eerste Lifetime Achievement Award van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse onafhankelijke agentschap dat belast is met het helpen van bedrijven bij hun wereldwijde export en het aantrekken van buitenlandse investeringen. Johnson & Johnson kreeg de onderscheiding omwille van zijn decennialange vertrouwen in ons land en zijn consequente investeringspolitiek in Vlaanderen en België.