Hoewel nog maar 2 jaar bezig mocht Hilde Laenen van ROYX PRO België uit Westerlo zopas al een Beauty Award in ontvangst nemen. Op de PROEsthetic Awards 2017, van het gelijknamige vaktijdschrift, kwam de suikerontharing van ROYX PRO als winnaar uit de bus in de categorie body.

2 jaar geleden ging Hilde Laenen van schoonheidsinstituut Payeska uit Westerlo van start met de verdeling van de ROYX PRO-ontharing in de Benelux. Intussen worden de van oorsprong Poolse producten gebruikt in een 250-tal schoonheidsinstituten in Vlaanderen. “We slaagden erin om ROYX PRO op de kaart te zetten als hét merk voor suikerontharing in België”, zegt ze.

“Voor de jaarlijkse PROEsthetic Awards schreef een 30-tal deelnemers zich in”, doet Hilde Laenen het verhaal. “Het kwam erop neer om de jury van 9 beautyjournalisten te overtuigen van jouw product. We zijn naar hen allemaal toe gegaan voor een suikerontharing.”

Full wax in de lift
Hilde Laenen en haar medewerkster Sanne Dierckx nemen de Vlaamse markt zelf in handen, terwijl ze voor het Franstalige gedeelte en Nederland een distributeur hebben gezocht. “Full wax bij vrouwen zit in de lift en dat kan perfect met een suikerontharing”, zo verklaart Hilde Laenen het succes.

Naast de verkoop zorgen ze ook voor de opleiding van schoonheidsspecialistes die met hun producten werken. Daarvoor investeren ze in een nieuwbouw naast het huidige instituut aan Goorken in Westerlo. “De bouwaanvraag is binnen en we hopen in februari te kunnen starten met de werkzaamheden. Naast de eigen ontharingen en het plaatsen van gelnagels zal er ook ruimte zijn voor onze opleidingen”, aldus nog de zaakvoerster.