Naast Fabienne Verbeek hebben we nog een Kempense kanshebber tijdens de uitreiking van de Womad Award. Bij de Beloften vinden we Lieke Biesemans van Stories by Mabel. Ze woont in Terhagen maar is een geboren en getogen Westelse. Met haar Stories by Mabel schrijft ze verhalen-op-maat voor bedrijven en voor grote gebeurtenissen in mensenlevens, zoals huwelijk en feesten.

“Ik ben geweldig blij dat ik de Antwerpse jury wist te overtuigen van het verhaal en de visie die achter Stories by Mabel schuilgaan”, vertelt ze. “Vereerd ook dat ik me te midden van ondernemende kleppers mag presenteren aan een nationale jury.”

Ze hoopt dat de nominatie – en misschien de prijs – zorgt voor een verhoogde naamsbekendheid voor Stories by Mabel. “Maar bovenal hoop ik dat het zorgt voor een verhoogd maatschappelijk bewustzijn rond het belang om stil te staan bij de momenten die een mensenleven groot maken. Meer dan ooit denk ik dat mensen nood hebben aan het achterlaten van hun verhaal; niet in de vorm van een vluchtige sms, maar wel in de vorm van een beleving die de tand des tijds het nakijken geeft. Tot slot zou het fijn zijn om met een script voor een boek én die Award naar een uitgeverij te stappen.”d

Sterk merk
Want Lieke zit vol toekomstplannen. “Ik wil een authentiek, eerlijk en oprecht sterk merk creëren. Dat merk wil ik consolideren in de vorm van een boek, maar ook door met het team de landsgrenzen over te steken om waar mogelijk verhalen verder te laten bestaan. Op korte en middellange termijn wensen we de horizon te verbreden richting andere momenten van feest (geboorte, pensioen, of gewoon het aanbreken van een leeftijd van gek doen). Bovenal willen we verhalen neerleggen voor momenten van afscheid. Ik ben ook actief op zoek naar een bijzondere plek waar mensen terecht kunnen om het leven te vieren, the good and the bad. Dus tips over bijzondere panden zijn welkom.”

Het team van Stories by Mabel blijft jaar na jaar groeien. “In 2017 breiden we opnieuw uit, van 2 naar 3 ceremoniesprekers (ikzelf, mijn bijzondere collega Ine en onze nieuweling Rose). Mijn zus blijft achter de schermen instaan voor de stylingopdrachten en mijn man Steven blijft onze administratie en facturatie beheren.”

Stemmen kan tot 13 februari via deze link. De bekendmaking volgt op 8 maart.