Sinds begin januari maakt het HVAC-bedrijf De Kock bvba uit Turnhout deel uit van de West-Vlaamse EEG Group uit Gullegem. Die groepeert een aantal technische bedrijven die samen 550 medewerkers tellen en draait een omzet van 120 miljoen euro. “Wij waren voor hen onder andere een geografische opportuniteit”, zegt zaakvoerder Tim De Kock van De Kock bvba.

Tim De Kock startte het bedrijf als eenmanszaak en richtte in 1997 de vennootschap op. In 2014 verhuisde de onderneming van Retie naar een nieuwbouw in Turnhout. Intussen heeft het bedrijf een 50-tal eigen werknemers en wordt een beroep gedaan op een aantal vaste onderaannemers. In 2016 realiseerde De Kock bvba een omzet van 15 miljoen euro. En nu is er dus de verkoop aan de West-Vlamingen. “We zijn allebei familiale bedrijven, dus dat schiep wel een band”, aldus Tim De Kock.

Grote projecten
De Kock is vooral actief in grote projecten zoals rusthuizen, ziekenhuizen en scholen. Momenteel zijn werknemers onder meer actief in de Warande in Turnhout en bij Toyota in Zaventem. EEG Group beschikt met Van Braeckel in Sint-Martens-Latem al over een groter HVAC-bedrijf.

“We zullen nu doelgerichter kunnen werken”, legt Tim De Kock uit. “Wij gaan niet meer naar Oost- en West-Vlaanderen en zij komen niet meer naar de Kempen en Limburg. Dat scheelt alleszins een heel deel in de verplaatsingskosten. Bovendien profiteren we nu mee van betere voorwaarden door de overkoepelende aankoop binnen de groep. Daarnaast zullen verschillende andere synergieën langs beide kanten zorgen voor een verdere gestage groei.”

Tim De Kock blijft in een eerste fase De Kock bvba verder aansturen. Op termijn wacht hem mogelijk een functie op groepsniveau.