Werven liggen stil door faillissement Wegenbouw Huijbregts

Nadat eerder de Nederlandse tak hetzelfde lot onderging, verklaarde de Turnhoutse rechtbank van koophandel dinsdag het wegenbouwbedrijf Huijbregts uit Arendonk failliet. Daardoor verdwijnen tachtig jobs, waarvan 36 in ons land. Volgens de christelijke vakbond ACV is een dergelijk faillissement in de wegenbouw niet onverwacht en zullen er de komende maanden nog meer volgen. “Wegenwerkers zijn voor 90 procent afhankelijk van werken van openbare besturen. Door de crisis zijn zij voorzichtiger.”

Toch zijn het vaak ook die openbare besturen die nu de dupe zijn. De firma was volop bezig met belangrijke wegwerkzaamheden in de Karel Govaertsstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg). Die werkzaamheden lopen nu al zeker vertraging op. De failliete aannemer heeft vorige week de werken stilgelegd en de machines en materialen van de werf verwijders. Als er geen akkoord gevonden kan worden met de firma’s die net naast de openbare aanbesteding grepen, moet een nieuwe procedure worden opgestart.

Huijbregts voerde als onderaannemer ook rioleringswerken uit in de Oosthamsesteenweg in Olmen. Ook daar liggen de werken stil. Hoofdaannemer Roos NV uit Arendonk zoekt nu naar een oplossing om de resterende werken tot een goed einde te brengen.

De aangestelde curatoren zoeken nu volop naar een overnemer voor het Arendonkse wegenbouwbedrijf Huijbregts.