Stilzitten staat niet in het woordenboek van Werner Van Springel, voormalig CFO en mede-eigenaar bij Glacio/IJsboerke (Beerse – Tielen). Anderhalve maand na de overname door de Nederlandse chocoladegroep Baronie komt hij alweer boven water. Via &Robin uit Herentals wil hij zijn kennis en knowhow inzetten om Kempense KMO’s te ondersteunen in hun expansie.

Werner Van Springel startte als schoolverlater in de rol van assistent controller bij Glacio en groeide er door naar Chief Financial Officer. Samen met 4 collega’s namen ze in 2003 het bedrijf over via een management buy-out. Als directeur bij Glacio was hij verantwoordelijk voor de afdelingen finance, aankoop, supply chain, human resources en it. “Ik ben op dit moment nog altijd bestuurder bij Glacio maar heb er geen uitvoerend mandaat meer”, vertelt hij.

&Robin, dat deel uitmaakt van financieel adviseur Ufinity, opende vorig jaar een kantoor in Frame 21 in Herentals en introduceerde het begrip CFO-as-a-service in de Kempen. Het stelt ervaren CFO’s ten dienste van groeibedrijven voor welomschreven taken. “Niet via een vaste aanwerving maar via een flexibel en betaalbaar systeem”, aldus Elisabeth Domus van &Robin. “We zijn meer dan tevreden dat Werner als CFO-as-a-service zijn kennis via ons wil delen.”

30 jaar ervaring
“Ik vind het fijn dat ik de mogelijkheid krijg mijn ervaring van 30 jaar voor anderen ter beschikking te stellen”, zegt Werner Van Springel. “Ik wil samenwerken met ambitieuze CEO’s die nood hebben aan een klankbord. Het moet een kruisbestuiving worden waardoor de CEO rust kan vinden.”