Werkzaamheden op E313 verlengd

wegenwerken-300x225De werkzaamheden die voor deze week werden aangekondigd op de E313-snelweg, worden verlengd. Het Agentschap Wegen & Verkeer laat weten dat er ook maandag en dinsdag werken worden uitgevoerd ter hoogte van de afrit Herentals-Oost, waardoor die tijdelijk wordt afgesloten.

In opdracht van de wegbeheerder voert een aannemer sinds donderdag bermonderhoud en groenwerken uit op de E313 tussen Ranst en Geel. “De werkzaamheden aan de verschillende op- en afritten complexen nemen wat meer tijd in beslag”, meldt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Aan het complex van Herentals-Oost (nr. 22) gaat de aannemer meer werken uitvoeren dan aanvankelijk gepland.” Daarom worden die met twee dagen verlengd op maandag 9 en dinsdag 10 februari.

In de voormiddag is telkens de op- en afrit richting Hasselt afgesloten. In de namiddag gaat de op- en afrit richting Antwerpen dicht. “We doen onze uiterste best om de verkeershinder tot een minimum te beperken”, belooft Wegen en Verkeer. De mobiele werf die dit weekend één rijstrook en de pechstrook in beslag nam in beide richtingen tussen Geel-Oost en Ranst, is sinds zondagavond klaar.