2016 Week vd MobiliteitVanaf vandaag fietsen medewerkers van Miko in Turnhout 4 weken lang voor het goede doel naar het werk. Aanleiding is de start van de Week van de Mobiliteit en de actie loopt door tot het einde van de Week van de Fairtrade. In die periode wordt geld ingezameld voor 4 sociale organisaties.

“Het idee om een actie voor lokale goede doelen op te zetten, leeft al geruime tijd bij Miko”, zegt Katelijne Vos, HR-manager bij Miko-groep. “Vanuit de Fairtrade-gedachte willen we niet alleen in het Zuiden maar ook dichtbij huis mensen helpen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Bovendien weten we dat veel van onze medewerkers zich privé actief inzetten voor diverse hulporganisaties of aan vrijwilligerswerk doen.” Vanuit de vele inzendingen werden 4 organisaties weerhouden: Talander in Arendonk, t’ANtWOORD in Turnhout, Transplantoux en de ALS-liga.

Fietsvergoeding
Voor elk van deze vrijwilligersorganisaties heeft Miko al een mooie som gereserveerd. Aan de medewerkers wordt nu de kans geboden om dit bedrag te verhogen door naar het werk te fietsen en hun fietsvergoeding voor de gereden kilometers aan de goede doelen te doneren. Miko zal dit bedrag nog verdubbelen. De interne ambassadeurs van deze 4 projecten vormen de stimulans voor hun collega’s om een versnelling hoger te schakelen en actief deel te nemen aan deze 4-weekse.

“Deze actie kadert in de filosofie van duurzaam woon-werkverkeer die de Miko-groep voortdurend stimuleert”, aldus nog Katelijne Vos. “Vorig jaar lanceerde Miko trouwens een interessant aanbod voor al haar medewerkers waarbij ze een Puro-fiets konden aankopen aan gunstige voorwaarden. Een initiatief waar heel wat medewerkers graag op ingingen.”