Er komt dan toch een einde aan de werkzaamheden aan de westelijke Ring van Turnhout. Vanaf woensdagmorgen 25 oktober is opnieuw alle verkeer toegelaten tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Merksplas.

Vanaf dinsdagavond neemt de aannemer alle signalisatie weg zodat de Nassaulaan tegen woensdagochtend volledig opnieuw open is voor het verkeer. Vanaf dan vervalt ook de wegomlegging via Beerse en Vosselaar.

Een aannemer ging in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer begin augustus van start met de vernieuwing van het wegdek en de renovatie van de brug over het kanaal. De brugvoegen, de waterdichting, de dakplaten en de relingen werden vernieuwd. De werken aan de brug vormden het zwaartepunt en namen dan ook het meeste tijd in beslag. Omdat niet werd voldaan aan de opgelegde kwaliteit, moest de aannemer bepaalde werkzaamheden opnieuw uitvoeren. Dat zorgde voor een ernstige vertraging waarvoor de aannemer zich aan een boete mag verwachten.

Het wegdek van de Nassaulaan kreeg in beide richtingen een nieuw wegdek en de fietspaden werden plaatselijk vernieuwd waar nodig.