De al lang aangekondigde wegwerkzaamheden op de Herentalseweg in Geel en de Geelseweg in Olen gaan op 16 augustus van start. Ze zullen alles bij mekaar 2 jaar duren. Het verkeer naar Herentals kan de weg blijven gebruiken. Voor de andere richting geldt een omleiding.

De komende maanden wordt een veelheid van werkzaamheden uitgevoerd. Er komen nieuwe fietspaden, een gescheiden riolering, het wegdek wordt volledig vernieuwd en ook enkele aanliggende straten komen aan de beurt. Startsein: woensdag 16 augustus.

“Hoofdaannemer Deckx start dan met het rooien van de bomen langs de N13 vanaf de grensscheiding tussen Olen en Herentals en zo in de richting van Geel”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Er zal dan telkens met mobiele verkeerslichten gewerkt worden. Wanneer de bomen effectief vallen, wordt het verkeer telkens even stilgelegd.” Aansluitend gaat drinkwatermaatschappij Pidpa van start met de aanleg van een nieuwe hoofdwaterleiding.

Fietsers kunnen door
De meeste kruispunten blijven bereikbaar voor lokaal verkeer. Plaatselijk verkeer is ook enkel mogelijk op de Sluizenweg en het sluizencomplex in Olen. Fietsers blijven de hele tijd doorgang krijgen zowel richting Herentals als richting Geel.

De omleiding voor het autoverkeer gaat in op 16 augustus en loopt via de E313-snelweg of de Industrielaan en Nijverheidsstraat (Oevel).

Zoals de zaken er nu voor staan, kennen alle wegen-, riolerings- en nutswerkzaamheden hun einde in het voorjaar van 2019.