Vanmorgen zijn nieuwe werkzaamheden van start gegaan op de Ring van Turnhout op het deel tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Merksplas. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de brug over het kanaal, zo ook het wegdek. Doorgaand verkeer is onmogelijk. De werkzaamheden duren tot eind september.

Het belangrijkste werk is de vernieuwing van de brug over het kanaal. De aannemer vernieuwt de brugvoegen, de waterdichting, de dekplaten en de relingen. In beide richting van de Ring wordt een nieuw wegdek gelegd, wat betekent dat het bestaande wegdek wordt gefreesd en opnieuw geasfalteerd. Ook de fietspaden worden lokaal hersteld. Ten slotte wordt er gewerkt aan de afslagstrook van het kruispunt van de Steenweg op Merksplas met de Ring.

Tijdens schoolvakantie
“Het frezen van het wegdek van de Ring en de herstellingen aan het fietspad gebeuren in augustus”, zegt Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer Antwerpen. “Zo is er geen hinder door de werkzaamheden tijdens de schoolperiode in september. Het nieuwe asfalt wordt in september gelegd zodat het tegelijk met de brug kan gebeuren.”

Omdat de brug tijdens de volledige periode van de werken onberijdbaar is, is de werfzone tussen de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Merksplas gedurende de werken afgesloten voor doorgaand verkeer, zowel gemotoriseerd als fietsers. Enkel lokaal verkeer, onder meer voor het Sint-Jozefcollege, krijgt doorgang. Voor de anderen geldt een omleiding via Beerse en Merksplas.