Het eind vorig jaar door de ministerraad goedgekeurde wetsontwerp Werkbaar en Wendbaar Werk gaat niet ver genoeg. Dat bleek tijdens een infosessie van Voka-Kempen en SD Worx over dit thema. 40 bedrijfsleiders en HR-managers woonden de sessie bij, wat bewijst dat het thema leeft bij bedrijven.

Recent nog raakte bekend dat 790.000 Vlamingen te veel stress op het werk ervaart. “De orderboeken van de bedrijven raken weer gevuld”, vertelt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kempen. “Hierdoor zijn er heel wat vacatures die bedrijven moeilijk krijgen ingevuld. De situatie zorgt ervoor dat heel wat ervaren medewerkers vandaag binnen de bestaande kaders te veel inspanningen moeten leveren.”

De wet rond Werkbaar en Wendbaar Werk moet hier een mouw aan passen. De verschillende maatregelen in het ontwerp van minister van Werk Kris Peeters moeten de jobs van de mensen ‘werkbaar’ houden en flexibiliteit aanbieden aan zowel werkgever als werknemer. “Het doel van de wet is uiteraard lovenswaardig en kunnen we alleen maar toejuichen”, zegt Craps. “Uit hun reacties leren we ook dat veel bedrijven het wetsontwerp zoals het nu op tafel ligt, interessant vinden. Alleen had er nog meer mogen inzitten. Spijtig is ook dat een deel van de afspraken op sectorniveau moeten worden gemaakt. En aangezien elk bedrijf uniek is en andere noden heeft, werkt dit niet. Bedrijfsleiders hebben het gevoel dat ze zelf niet voldoende aan het stuur zitten. Zij vragen meer autonomie om samen met hun eigen medewerkers afspraken te maken.”

Op niveau van eigen bedrijf
Dat bevestigt Honoré Smets, gedelegeerd bestuurder van NOF Metal Coatings Europe uit Grobbendonk. “We hebben meer vrijheid nodig om op het niveau van de eigen onderneming structuren op te zetten. We willen samen met onze eigen medewerkers oplossingen uitwerken die passen bij de eigenheid van ons bedrijf. En die oplossingen moeten we kunnen aanreiken met een minimum aan administratie. Alleen zo is er voldoende flexibiliteit om de werking van het bedrijf te garanderen.”