Wereldmarktleider Vervaco focust op knutselwerk voor kids

vervacoOnder de merknaam Vervaco brengt Verachtert NV uit Geel handwerkartikelen op de markt. Die exporteert het naar een 60-tal landen, waarmee het bedrijf zich wereldmarktleider mag noemen. Sinds dit jaar ligt de focus bij Vervaco ook weer op kinderproducten. “We merken dat kinderen opnieuw meer creatieve dingen willen doen in de plaats van altijd op de computer spelen”, zegt exportmanager Jan Melis.

“We hebben enerzijds ons assortiment voor kinderen opgefrist en meer hedendaags en vrolijker gemaakt”, legt Jan Melis uit. “Daarnaast hebben we onze eerste productenreeks speciaal voor die nieuwe focusmarkt gelanceerd: een borduurkaart met naald en draad. Een tweede reeks is in de maak waarbij ook wat knipwerk komt kijken.”

Licenties
Vervaco heeft de wereldwijde licenties voor Maja de Bij en Hello Kity. “Hello Kity hadden we al drie jaar en hebben we recent verlengd. Voor Maja de Bij hebben we de licentie nu twee jaar en dat loopt zeer goed in de Benelux.” Voor de kinderartikelen wil de onderneming zich nu vooral op de speelgoedmarkt richten.

Vervaco legt sterk de nadruk op kwaliteit en produceert in een eigen fabriek in Tunesië waar zo’n 240 mensen werken en die een Belgisch management heeft. De creatie en de verzending van de producten gebeuren vanuit het hoofdkantoor aan de Molseweg in Geel, waar een 50-tal medewerkers actief is.