Welke agrobedrijven gaan mee op missie naar China?

Zone-300x181De provincie Antwerpen en Flanders Investment & Trade organiseren van 3 tot 10 september een missie voor bedrijven uit de agro-industrie naar Peking, Shaanxi en Shanghai. Wie mee wil, is uitgenodigd op een infobijeenkomst op 2 mei.

De provincie heeft al meer dan 30 jaar een samenwerking met de Chinese provincie Shaanxi. Die is ontstaan naar aanleiding van de start van een joint-venture van Janssen Pharmaceutica in 1985. “Resultaat is dat we nu beschikken over een goed uitgebouwd netwerk van contacten in de hele provincie die we ter beschikking stellen van onze bedrijven”, zegt gedeputeerde van Economie Ludwig Caluwé.

De missie is gericht naar bedrijven in de agrosector in de ruime zin van het woord: groenten, fruit en veeteelt maar ook verwerkende bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Ervaringsdeskundige
Op de bijeenkomt van 2 mei komt Bart Horsten als ervaringsdeskundige spreken over de zaken die hij in Shaanxi en Yangling realiseert. Hij is de zoon van Joos Horsten, die voor Janssen Pharmaceutica de onderhandelingen voor Xi’an heeft gevoerd (jaren ’80) en die nadien in 1997 een bedrijf voor consulting in China en vooral Shaanxi is opgestart.

Meer info over de infobijeenkomst op 2 mei vind je hier.