Welec zet snelle flexibiliteit in tegen crisis

“Het is kantje boord”, zegt Willy Eyckmans, de gedelegeerd bestuurder van het elektrobedrijf Welec uit Westerlo. “Onze klanten zijn heel erg terughoudend, ze wachten met hun investeringen. Wij betalen daar de prijs voor.”

Welec is een dynamisch elektrobedrijf dat vanuit de Kempen zowel een hele resem KMO’s als grote bedrijven bedient. Welec is gespecialiseerd in installatietechnieken, laag- en hoogspanning, data- en bewakingstechnieken, automatisering en bordenbouw. Het gaat dan veelal om totaaloplossingen, om bedrijfsklare geïntegreerde projecten. De onderneming heeft mooie jaren achter de rug. Met pakweg 190 werknemers werd in 2011 een omzet gerealiseerd van 20 miljoen euro.

“Onze klanten doen vandaag enkel nog de broodnodige investeringen. Voor onderhoud bv. Omdat wij een breed gespreide portefeuille hebben kunnen wij de crisis nog wel aan maar het mag toch niet te lang duren. We hebben al enkele mensen met tijdelijke werkloosheid moeten sturen.” Welec werkt voor grote klanten als Umicore, Duracell, LU, Danone enz. Maar ook vele kleine KMO’s doen een beroep op de specialisten uit Westerlo. “Wij zijn ook heel flexibel. We passen ons snel aan. En dat helpt”, zegt Willy Eyckmans. “Maar ik volg toch met enige bezorgdheid de ontwikkelingen van ons orderboekje op. Het mag zeker allemaal niet te lang duren.”

Welec is een 100% familiebedrijf.