Weldra 50 bedrijven actief op KMO-zone La Corbeille

la corbeilleVandaag is een nieuwe fase aangekondigd in de bouw van KMO-units op het bedrijventerrein La Corbeille in Westmeerbeek. De 2de is momenteel in volle opbouw en bestaat uit 36 ruimtes waarvan er al 32 zijn verkocht. Eind 2016 wordt de bouwblok opgeleverd, waarna in 2017 een 3de fase start.

Aannemer Willy Naessens Industriebouw is begin mei gestart met de grond- en funderingswerken. “Samen met de bedrijven die nu al op het bedrijventerrein zitten, zullen tegen begin volgend jaar ongeveer 50 bedrijven actief zijn op La Corbeille”, vertelt Johan Van Loo, zaakvoerder van projectontwikkelaar Tervia’s.

100 arbeidsplaatsen
“Uit cijfers blijkt dat begin 2017 bijna 100 mensen op La Corbeille werken. Een aanzienlijk aantal daarvan komt uit de gemeente Hulshout zelf”, weet burgemeester Geert Daems. “Dit project kunnen we dus alleen maar aanmoedigen. Bovendien biedt La Corbeille een goede oplossing voor de kleine KMO’er die slecht gelokaliseerd of zonevreemd zit.”

Er liggen intussen al nieuwe plannen op tafel voor een 3de fase van een nieuwbouw KMO-unit, waarbij Tervia’s ernaar streeft de bouwwerken aan te vatten in 2017.

De ontwikkeling van La Corbeille bestaat uit de realisatie van een KMO-zone en een retailzone. Die retailzone zal zich vanaf volgend jaar vooraan op de site ontwikkelen.