Weer acht Kempense bedrijven failliet

De rechtbanken van koophandel hebben opnieuw acht Kempense bedrijven failliet verklaard. Een overzicht:

 •  Dedewe Services, een groothandel in vee en vlees op de Sint-Lenaartseweg 60/2 in Hoogstraten legde de boeken neer op vraag van de schuldeisers. Meester Mark Bruurs is als curator aangesteld.
 •  Freedom Scientific Belgium, Nieuwe Kaai 25/8 in Turnhout heeft zelf de boeken neergelegd. De firma leverde hulpmiddelen voor mensen met visuele beperkingen. Er waren nog vier arbeiders en een bediende aan de slag.  Meester An Notelteirs is de curator.
 •  Taxi- en koerierdienst Yellow Arrow Group, Loenhoutseweg 95A in Hoogstraten, legde zelf de boeken neer. Meester Ronny Ceusters treedt op als curator.
 •  De rechtbank sprak het faillissement uit van Heidi Sol (38), Kuiltjesstraat 2 in Oud-Turnhout. De vrouw baatte een café en eetgelegenheid uit. Schuldeisers brachten een dagvaarding uit. Meester Jean De Chaffoy en meester Luc Plessers zijn de curatoren.
 • Het natuursteenbedrijf Be-Stone, Nieuwstraat 52 in Mol, ging failliet nadat de zaakvoerder de boeken zelf neerlegde. Ook de managementvennootschap Pavejo, ging mee over de kop. De rechtbank stelde meester Steven Heylen als curator aan.
  Het managementbedrijf Fimag, Ossenhout 2/1 in Merksplas, is failliet verklaard op vraag van schuldeisers. Meester Tom Van Even treedt op als curator.
  Dorothea Dekker (39), de voormalige uitbaatster van een kinderdagverblijf op Gilseinde 116 in Ravels, is failliet. Schuldeisers brachten een dagvaarding uit. Meester Dirk Boeckx is de curator.
  Jacobs Trading, Zandbergen 18 in Dessel, legde de boeken neer en is failliet verklaard. De jobs van drie arbeiders en een bediende zijn bedreigd. Het bedrijf verhandelde aluminium velgen en auto-onderdelen. Meester Christophe Geukens en meester Silvy Sterckx zijn als curatoren aangesteld.