Webtrack zorgt voor realtime informatie bij festivalgangers

stef-van-looveren-webtrack kopieDe festivalgangers van Gladiolen en Reggae Geel kunnen binnenkort gratis interessante en nuttige info – zoals een timetable en achtergrondgegevens van artiesten – ontvangen op hun smartphone. De app werd ontwikkeld door Webtrack uit Geel.

Webtrack – een ontwikkelaar van webapplicaties en apps – lanceerde het nieuwe platform Showbase. Deze mobiele toepassing richt zich op bezoekers van kleine, middelgrote en grote festivals. De organisatoren kunnen met behulp van Showbase een eigen mobiele applicatie op maat samenstellen.

“Voor kleine festivals werd een pakket met basismodules samengesteld. Dit bevat onder meer een timetable met artiesteninformatie en real-time nieuws. Voor middelgrote en grote festivals zijn er interactieve modules en werd sociale media geïntegreerd. Ook werden emergency-modules ingebouwd, waarmee organisatoren in noodsituaties berichten kunnen pushen naar de aanwezigen”, vertelt ontwikkelaar Stef Van Looveren.

De nieuwe applicaties zijn niet enkel een belangrijk informatiemiddel, maar ook een belangrijke tool voor de organisatoren. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig feedback versturen over het festival. Denk maar aan tekortkomingen, tips ter verbetering en een quotering van de artiesten en de faciliteiten. “Informatie die nu in de meeste gevallen de organisatie niet bereikt”, weet  Stef Van Looveren. “De resultaten kunnen real-time opgevolgd worden door de organisatie zodat er kort op de bal gespeeld kan worden. Na afloop kunnen alle resultaten via statistieken per topic geraadpleegd worden.”

“Dit platform komt tegemoet aan de vele eisen van zowel organisatoren als bezoekers  van festivals”, vertelt Stef Van Looveren. “Dankzij een nauwe samenwerking met enkele ingewijden in de festivalwereld hebben we de apps kunnen ontwikkelen. We bieden hiermee een oplossing voor vele noden. Hierdoor kan de kwaliteit en de veiligheid van de festivals verbeteren”, klinkt het.

De apps zullen zowel beschikbaar zijn voor Android-toestellen als Iphone. In de regio worden de eerste toepassingen gebouwd voor Gladiolen (Olen) en Reggae Geel. Ook voor de Lokerse Feesten is er een app in ontwikkeling.

Webtrack is een jong bedrijf (2010) en is gespecialiseerd in ‘Web en mobile development’. Het bedrijfje ontwikkelt en biedt ondersteuning in Drupal en mobiele apps.