Dropsolid, een bedrijf dat sinds mei vorig jaar een zitje heeft in de Corda INCubator in Hasselt, heeft de merknaam en het handelsfonds van Webtrack uit Geel overgenomen. Daarmee krijgt Dropsolid er ineens een honderdtal klanten bij.

“Het is een belangrijke stap in de uitbouw van onze cluster in het oosten van het land”, zegt CEO en oprichter Dominique De Cooman. “Het doel is onze vestiging in Limburg uit te bouwen tot het niveau van ons moederbedrijf in Gent. Daar zijn we 4 jaar geleden van start gegaan en tellen we zo’n 55 medewerkers.”

Dropsolid en het nevenbedrijf Cooldrops maken websites voor KMO’s. “Waar Dropsolid meer gesofisticeerde toepassingen met wat meer toeters en bellen bouwt, zijn de oplossingen van Cooldrops eenvoudiger en dus goedkoper”, aldus nog Dominique De Cooman. “We gebruiken onder meer Drupal (open source platform) en dat is precies de specialisatie van het overgenomen Webtrack.”

De uitvalsbasis voor de verdere uitbouw van Dropsolid wordt Hasselt, ook al door de aantrekkelijkheid van de Corda Campus voor de werknemers, aldus nog De Cooman.