Webline verkoopt hostingactiviteiten

Erik_ProostDe hostingactiviteiten van Webline Hosting uit Turnhout zijn met ingang van 1 september overgenomen door HostingXS uit Nijmegen (NL). “In de praktijk gebeurde de hosting al sinds een half jaar door hen”, zegt Webline-directeur Eric Proost. Hij legt de focus nu volledig op de verdere uitbouw van het digital agency Zibbra, een spin-off van Webline.

“Zibbra begint zeer goed te lopen. Er komen ook meer en meer aanvragen vanuit het buitenland. Vandaar konden we de hostingactiviteiten van Webline niet meer naar behoren uitvoeren. Ik ken de mensen van HostingXS al een hele tijd. In het totaal gaat het om zo’n 450 klanten die betrokken zijn bij de overdracht, waaronder enkele grote”, legt Proost uit.

Geen verandering voor klant
Voor die klanten verandert er niets, benadrukt HostingXS in een aan hen gerichte mededeling. Wel is sinds 1 september het Nederlandse bedrijf het aanspreekpunt voor alle verkoop-, support- en administratieve vragen. Het bedrijf benadrukt dat ze .be-domeinnamen goedkoper kan aanbieden dan vroeger met tot 20% voordeel per jaar.

Zibbra werkt vanuit Zandhoven. “Wat er met het kantoor van Webline in Turnhout zal gebeuren, moeten we nog bekijken”, aldus Eric Proost.