De industriële wasserij Van Ende & Roxy uit Herentals start met een leerwerkplek in samenwerking met vzw De Ploeg. Werkzoekenden uit kansengroepen krijgen er de kans om kennis te maken met het werk in een industriële omgeving. In november gaat een eerste groep werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan de slag.

Van Ende & Roxy is 1 van de grotere industriële wasserijen in Vlaanderen en levert per uur gemiddeld 3.000 kilo proper wasgoed af. Grote bedrijven zijn klant: BASF, Procter & Gamble, Duracel, Esso, enz. Bij de wasserij werken 80 vaste medewerkers. Jo Van Ende bouwde het bedrijf uit tot wat het nu is terwijl Lien en Rob Van Ende – de 4de generatie – klaar staan als opvolgers.

“Al verschillende jaren zijn we erkend als invoegbedrijf en ongeveer 10% van onze werknemers heeft een arbeidsbeperking”, zegt Rob Van Ende. “Ook in de toekomst willen we inzetten op inclusie en kansen bieden aan werkzoekenden voor wie de stap naar werk minder vanzelfsprekend is.” Dat zijn bijvoorbeeld werkzoekenden met een migratieachtergrond, mensen die willen herintreden na een langere periode van werkloosheid of ziekte, enz.

Later in dienst komen
“Voor deze groep startten we met financiële steun van de provincie Antwerpen een samenwerking met vzw De Ploeg en installeerden we een leerwerkplek op onze bedrijfsvloer”, aldus nog Rob Van Ende. “Een van onze vaste medewerkers werd opgeleid door De Ploeg om hen op de bedrijfsvloer het werk stap voor stap aan te leren en hen te begeleiden.”

Omdat het bedrijf in volle groei is, krijgen medewerkers die verder kunnen en willen, de kans om als vaste medewerker in dienst te komen. In het andere geval leren ze of het werk in een industriële wasserij al dan niet bij hen past en krijgen ze een beter inzicht in hun talenten, interesses en mogelijkheden. “Op die manier kunnen ze hun zoektocht naar een gepaste job gerichter verder zetten”, besluit Rob Van Ende.