Wasserij-nieuwkuis ’t Sneeuwvlokje failliet

sneeuwvlokjeDe handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen tijdens een bijzondere zitting het faillissement uitgesproken van Witwas-Nieuwkuis Sneeuwvlokje bvba, Industrieweg 17 in Merksplas. Het bedrijf legde zelf de boeken neer. Bij het faillissement verliezen 24 arbeiders en 2 bedienden hun werk. De rechtbank stelde de curatoren Jean de Chaffoy en Luc Plessers aan om de faling verder af te handelen.

Bij de onderneming wordt vandaag nog beperkt gewerkt om een aantal bestellingen af te werken. De directie was vanmorgen niet bereikbaar. Op zijn website zegt het bedrijf belangrijke investeringen te hebben gedaan om zowel de chemie als de waterhuishouding op een ecologisch verantwoorde manier te kunnen sturen. Nog volgens de site ligt de focus op B2B-klanten, hoewel ook de particuliere klant niet uit het oog wordt verloren. Naar eigen zeggen heeft ’t Sneeuwvlokje zo’n 600 particuliere klanten per week. In de provincies Antwerpen en Limburg zijn er meer dan 20 wasdepots waar klanten hun was kunnen inleveren en weer afhalen.

Sint-Bavo
Precies een jaar geleden ging ook al wasserij Sint-Bavo in Oud-Turnhout failliet. Daarbij verloren toen 24 mensen hun job. Ook toen was Jean de Chaffoy curator. Hij schreef dit faillissement toen onder meer toe aan de concurrentie vanuit de dienstenchequebedrijven.