Walter Bogaerts stapt op bij Belgoprocess

Walter Bogaerts stapt op als algemeen directeur bij het nucleair afvalverwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel. Bogaerts en de raad van bestuur zaten kennelijk niet meer op dezelfde lijn.

Bogaerts heeft Belgoprocess tijdens de afgelopen jaren opnieuw op de rails gezet. Hij bouwde het bedrijf daarbij internationaal uit. Het Desselse bedrijf haalde verscheidene grote internationale contracten binnen in oa. Hongkong, Abu Dhabi en in verscheidene Oost-Europese landen. “Wij hebben een sterke technologie op het vlak van nucleaire afvalverwerking. Ik ging er vanuit dat wij die knowhow sterker dienden in te zetten. Een en ander heeft overigens voor flink wat nieuwe jobs gezorgd in Dessel. Wij stellen hier vandaag weer 325 mensen tewerk. Toen ik hier aankwam waren het er geen 200 meer.”

Belgoprocess is gespecialiseerd in de verwerking, de conditionering en de opslag van nucleair afval. De ontmanteling van nucleaire installaties behoort mee tot de kerntaken van het bedrijf.

Bogaerts ergerde zich al geruime tijd over de passivititeit van zijn raad van bestuur “die kennelijk vooral politiek georiënteerd is. Daardoor kon je hier nog nauwelijks iets in beweging krijgen.”

Vermoed wordt dat de algemeen directeur terugkeert naar de KU Leuven waar hij eerder een sterke reputatie opbouwde als professor in metaalkunde en toegepaste materiaalkunde. Wie hem bij Belgoprocess zal opvolgen is voorlopig niet bekend.