Waegener Research & Development sloeg een diepe put

De producent van machines voor de behandeling van orthopedische letsels, Waegener Research & Development uit Beerse heeft een diepe financiële put geslagen. Waegener ging eerder dit jaar failliet. Uit de publicatie van het jaarverslag 2010/2011 blijkt dat de opgestapelde schulden per 30 juni 2011 al opgelopen waren tot 27 miljoen euro.

Met een negatief eigen vermogen van 16 miljoen euro had Waegener duidelijk geen enkele kans meer. Het bedrijf van Levi Dewaegenaere werd uiteindelijk meegezogen in een financieel drama. Ook in 2010/2011 was er weer een bedrijfsverlies van 7 miljoen euro.

De cTreatment-koelmachines van Waegener werden aanvankelijk heel enthousiast onthaald. De warmtebehandeling zorgt voor een snelle heling van orthopedische letsels en spierproblemen. Waegener probeerde zijn toestellen vooral te slijten in sportmiddens. Het verkoopssucces bleef echter finaal uit. Ondanks de contacten van voorzitter Wout Van Loon bij grote clubs als Manchester United en Real Madrid.

Na het faillissement van Waegener Research & Development werd ook de holding Waegener Grouo failliet verklaard. De technologie van het bedrijf kwam toen in handen van Flextronics.