windmolenbeerseW-kracht heeft vandaag aan het gemeentebestuur van Beerse laten weten dat het de milieuvergunningsaanvraag intrekt voor de bouw van 5 windturbines in Beerse-Zuid. Eerder al had het schepencollege een negatief advies gegeven na protesten uit de buurt tijdens het openbaar onderzoek.

De initiatiefnemer lichtte eind vorig jaar voor het eerst zijn plannen toe voor het plaatsen van 5 windturbines op het industrieterrein Beerse-Zuid. Voor het verkrijgen van een milieu- als voor een bouwvergunning werd een dossier ingediend bij respectievelijk de provincie en het Vlaams gewest. Tijdens de openbare onderzoeken tekende de buurt protest aan omdat de windmolens te dicht bij woningen zouden komen.

Na een negatief advies van het schepencollege voor zowel de bouw- als milieuvergunning gaf ook het directoraat-generaal Luchtvaart een ongunstig advies voor 4 van de 5 molens omwille van een hoogtebeperking door het vliegveld in Zoersel. Ruimte Vlaanderen kwam ook met een negatief advies omdat de aanvrager onvoldoende had aangetoond dat de voorgestelde inplanting de meeste efficiënte is.

Daarop besliste W-kracht de milieuvergunningsaanvraag in te trekken en deelde dat vandaag mee aan het gemeentebestuur. Wil het bedrijf alsnog een vergunning aanvragen, dan moet de hele procedure opnieuw gebeuren, inclusief een nieuw openbaar onderzoek.