Verberk Stalinrichting uit Poppel, afgekort VSI, heeft sectorgenoot De Jaeger uit Aalter overgenomen. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in stalinrichting, hoofdzakelijk voor varkens en pluimvee.

“De Jaeger zal al zijn bestaande activiteiten verder zetten onder de naam VSI2 (VSI kwadraat)”, kondigt algemeen directeur Peter Sichien van VSI aan. “Het gaat eigenlijk om een nieuwe doorstart van De Jaeger maar dan met extra kapitaal.” De 14 medewerkers van De Jaeger zullen ook binnen VSI2 hun werk verder kunnen zetten. “Dat blijft gebeuren in de Leon Bekaertlaan in Aalter. We verhuizen de vestigingszetel niet naar Poppel. We zijn van mening dat het bedienen van de Oost-Vlaamse regio veel efficiënter vanuit Aalter zal verlopen.”

In 1974 hielden Johan en Arnold De Jaeger het gelijknamige familiebedrijf onder het doopvont. Oorspronkelijk hield De Jaeger zich voornamelijk bezig met dakbedekkingen en sanitairwerken in de woningbouw, maar sinds de jaren ‘80 werden ze een gerespecteerde partner in de agrarische sector. Het bedrijf biedt een volledig gamma van producten aan voor de inrichting van een modern landbouwbedrijf. “Voer, water, verlichting, klimaatregeling en mechanische uitdagingen worden steeds als pakket en op maat van de klant geïnstalleerd”, aldus nog Peter Sichien.