Vrouwelijk schoon op nieuwe Würth-kalender

Würth kalenderKlanten en medewerkers van de producent van montage- en bevestigingsmaterialen Würth kijken jaarlijks halsreikend uit naar de nieuwe vrouwenkalender. Dit jaar trokken de fotograaf en modellen Eliska Buckova, Karolina  Matuskova en Katerina Jursikova naar het art & design hotel Miura in Tsjechië. Ze kwamen terug met twaalf zinnenprikkelende foto’s.

Würth is met deze kalender niet aan zijn proefstuk toe. Die zag het levenslicht in 1984 en groeide sindsdien uit tot een wereldwijd collector’s item. Hij prijkt dan ook in menig werkplaats of atelier. De beelden zijn steeds sensueel maar laten nog net genoeg aan de verbeelding over. Dat is meteen ook een van de redenen van het succes van deze kalender.

Wat in 1984 met enkele duizenden exemplaren begon, groeide in 1993 al uit tot een oplage van zo’n 150.000 prints. In 2015 zullen er ruim 723.000 kalenders aan klanten in meer dan 60 landen verdeeld worden. Sinds 2003 bestaat er trouwens een mannelijk equivalent van de kalender, die volgens het bedrijf ook aan populariteit wint.

Würth Belux, met zetel in Turnhout, telt vandaag zo’n 400 medewerkers, onder wie 270 account managers die de komende dagen dus met hun kalenders de weg op gaan.