Deze week heropent het vroegere Tecno-warenhuis aan de Gebroeders de Winterstraat in Wechelderzande als een Carrefour Express. Het gaat intussen om de 5de Tecno die werd omgebouwd sinds de aankondiging een jaar geleden dat Carrefour 9 Tecno-winkels zou overnemen. De nieuwe franchisezaak wordt uitgebaat door Lesley en Geert Heylen.

De winkel in Wechelderzande beslaat een oppervlakte van 239 vierkante meter. Klanten kunnen er terecht voor een basisassortiment voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast beschikt de buurtwinkel over verschillende faciliteiten zoals een fruitpers, gebraden kip aan ’t spit, een koffiecorner en de verkoop van iTunes & telefoonkaarten en tickets van De Lijn.

Buurtwinkel
Vanaf 1 maart komt daar ook de verkoop van kranten en vuilniszakken bij. “Hiermee nemen we volledig de rol op van buurtwinkel want voor dat laatste moeten de inwoners van Wechelderzande nu nog naar Lille”, zeggen de Lesley en Geert Heylen. Zij stellen verder nog 3 mensen te werk.

Klanten kunnen profiteren van ruime openingsuren: op werkdagen van 7 tot 20 uur en in het weekend en op feestdagen van 7.30 tot 20 uur, met dinsdag als sluitingsdag.

Carrefour laat nog weten dat het dit jaar de opening plant van meer dan 20 Express-buurtwinkels in België.