Vrijwilligers digidak leren kneepjes ICT en speeddaten

DigidakDe voorbije jaren heeft digidak 15.000 mensen op weg geholpen met ICT. Binnen het project digidak staat het dichten van de digitale kloof centraal. De 200 digidak-begeleiders (veelal vrijwilligers) dragen hier elke dag hun steentje aan bij.

„Digidak is een project van SPK. Digidaks zijn openbare computerruimten waar iedereen gratis gebruik kan maken van de computers, printer, scanner en internet. Het is de perfecte plaats om alles te weten te komen over de werking van de pc, het internet en de tablet. In digidak is er altijd een begeleider die samen met de bezoeker de eerste stappen op de informatiesnelweg zet èn die helpt met alle computervragen”, aldus Karen Delfosse.

Digidak wil de inzet van deze vrijwilligers belonen en doet dit door jaarlijks een vormingsdag te organiseren. De ondertussen zesde editie van deze vormingsdag vindt plaats op 1 juli. In de gebouwen van Thomas More worden zo’n 100 digidak-vrijwilligers verwacht die tijdens deze dag keuze hebben uit een ruim aanbod workshops. In een grootschalige speeddate leren zij ook elkaar beter kennen.