Vos Logistics bouwt nieuw type trailer

vos logisticsHet transportbedrijf Vos Logistics heeft een nieuw type trailer ontworpen. Dat zal gebouwd worden door Van Hool uit Koningshooikt. Vos Logistics runt in Meer en Oevel twee hubs in de Kempen.

De vlotte afhandeling van trailers is voor transportbedrijven een belangrijk gegeven in de rentabiliteit van het bedrijf. Het Nederlandse Vos Logistics heeft er zich in het verleden op toegespitst om de bouw van trailers in dit opzicht aan te passen aan de vereisten van snelle logistiek. Met de nieuwe CuBoLiner is een revolutionair nieuw ontwerp op papier gezet. De CuBoLiner is een veelzijdige oplegger die zowel als schuifzeil megatxrailer als met uitneembare wanden kan ingezet worden. Hij is bovendien “kraanbaar” zodat hij ook kan ingezet worden voor intermodaal vervoer. De trailer heeft een inhoud van 100 kubieke meter.

Vos Logistics wil met dit nieuwe type trailer vooral hoogwaardige goederen vervoeren zoals elektronica en farmaceutische producten. Hij is ook inzetbaar voor bandentransport en voor het vervoer van auto’s. De gepatenteerde flexibele side boards openen nieuwe marktmogelijkheden.

Het transportbedrijf laat in een eerste fase 150 trailers bouwen bij Van Hool in Koningshooikt. Later komen er nog eens 100 bij.

Vos Logistics is met zijn 1850 personeelsleden, zijn 1200 trucks en zijn 30 vestigingen een van de grootste transportbedrijven van Europa. In Oevel werken zo’n 20 mensen. Meer wordt als opslagfaciliteit verhuurd aan een klant.