Vos Logistics bouwt distributiecentrum van 25.600 m2 in Oss

Vos Logistics OssEuropees logistiek dienstverlener Vos Logistics uit Oevel bouwt een duurzaam distributiecentrum op industrieterrein “De Geer” in het Nederlandse Oss. Deze uitbreiding is een belangrijke ontwikkeling voor de logistieke propositie van Vos Logistics.

Het distributiecentrum is uitstekend bereikbaar zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor. Met deze uitbreiding komt de totale warehouse capaciteit van Vos Logistics in de Benelux en Duitsland op 170.000 m2. Het gebouw bestaat uit 24.300 m2 opslagruimte met 33 loadingdocks en faciliteiten voor het laden en lossen van Ecocombi’s, 680 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 800 m2. Het logistieke centrum wordt gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Op 1 oktober 2014 wordt het nieuwe centrum in gebruik genomen. Vos Logistics heeft een optie voor verdere uitbreiding met 2 ha. Het distributiecentrum wordt gebouwd door Montea, een beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux, in partnership met Bouwbedrijf Van der Maazen uit Oss. Het gebouw wordt voor een periode van 7 jaar gehuurd door Vos Logistics.

Toine van Gils, directeur Contract Logistics van Vos Logistics zegt in een toelichting: “Dit nieuwe platform in combinatie met de bestaande activiteiten in Oss stelt ons in staat efficiënter en flexibeler te werken. Hierdoor zijn wij beter in staat onze klanten te faciliteren in hun groeistrategie. De strategische ligging door de goede ontsluiting middels de snelwegen A50 en A59 én met name de nabijheid van de trimodale terminal in Oss voor inkomende- en uitgaande containerstromen zijn belangrijke factoren om mondiale en regionale goederenstromen kostenefficiënt te managen.”

Vos Logistics levert een breed scala aan transport- en klantspecifieke logistieke diensten en is met een netwerk van 30 eigen vestigingen actief in heel Europa. Met 1.900 medewerkers exploiteert de onderneming circa 1.200 voertuigen, 3.000 laadeenheden en 170.000 m2 opslagcapaciteit. Binnen Logistic Services worden klantspecifieke logistieke oplossingen geboden: van expeditie, opslag en value added services en distributie tot full supply chain oplossingen waarbij Vos Logistics de beheersing van de complete goederenstroom of delen daarvan van de klant overneemt. Op het gebied van bulk- en volumetransport behoort Vos Logistics tot de grootste wegvervoerders van Europa. De kracht van de onderneming ligt in de combinatie van een Europa dekkend netwerk, geavanceerde IT-systemen en focus op kwaliteit en service.