Een project van Vorsselmans uit Loenhout is bekroond met een Schrijnwerk Award in de categorie Aluminium. Dat gebeurde voor de realisatie van het WZC Hollebeek in Antwerpen. Bij de finalisten waren nog 2 andere Kempense aluminiumbedrijven.

De Schrijnwerk Awards vormen jaarlijks de hoogste bekroningen in de sector. De Federatie Aluminium Constructeurs meldt de goede prestaties van enkele van zijn leden.

Mark Vorsselmans, afgevaardigd bestuurder van Vorsselmans nv, mocht de ‘aluminium award’ in ontvangst nemen. De jury loofde het winnende project om zijn unieke detaillering, de grote diversiteit aan gebruikte materialen – bijv. het aluminium werd gepolijst en geanodiseerd – en zijn spraakmakende architectuur. De spiegelende gevels werd bijvoorbeeld opgebouwd uit zowel doorzichtige als niet doorzichtige beglazing. “Bijzonder is ook dat er voor de buitengevels innovatieve erkers gemaakt zijn in Phonotherm, een materiaal met een zeer goede thermische isolatie”, aldus nog het juryrapport.

Nog 2 Kempense bedrijven
Een andere finalist is Beneens Alucon uit Olen voor 3 hedendaagse appartementsgebouwen en een kantoorgebouw voor het project India Natie op het Eilandje in Antwerpen. Het project was goed voor in totaal 1,5 miljoen euro aan buitenschrijnwerk: 1.819 m² beglazing, 524 aluminium ramen, gevelbekleding, afwerkingselementen, zonwering, brievenbussen, enz.

Couwenberg & Schellens Metaalconstructies uit Ravels verzorgde het buitenschrijnwerk voor het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Concreet ging het om de plaatsing van 1.600 ramen, 9 patio’s, 11.150 m² gordijngevel, 760 m² onzichtbaar bevestigde beglazing, meer dan 15.000 lamellen, zonweringen, enz. Het kostenplaatje bedroeg circa 9,5 miljoen euro. Eyecatcher is het kunstwerk van Koen Van den Broeck dat op 7.000 m² beglazing werd geprint.