De cateringbedrijven binnen Groep Van Eyck (Kasterlee) opereren voortaan onder de naam Catering Van Eyck. Nu heten die nog Dinner Events, VR Catering en Meeza Catering. De activiteiten worden gecentraliseerd op de hoofdzetel in Malle.

VR Catering (Lint) specialiseert zich als traiteur voor feestelijkheden op locatie en is de huiscateraar bij SK Lierse. Meeza staat voor activiteiten in bedrijfs- en beurscatering, vooral aanwezig bij Flanders Expo en Antwerp Expo. Dinner Events richt zich naar grote events zoals Herentals Fietst/Feest, Sluitingsprijs Malle, cateraar bij KV Mechelen en grote bedrijfsevents zoals onlangs het personeelsfeest van Alken-Maes.

“Door het bundelen van die activiteiten kunnen we veel efficiënter werken”, zegt sales manager Sabine Proost. “Vanuit een centrale keuken en magazijn kunnen we ons veel beter organiseren en onze foodkost optimaal krijgen. Maar dit gaat over veel meer dan efficiëntie. Het gaat vooral over de verhoging van de kwaliteit. Alle know-how komt onder één dak. Daar wordt vooral onze klant beter van, want we willen op deze manier flink groeien in maatwerk.”

Focus
“De nieuwe naam moet ook veel duidelijker de focus van de onderneming weergeven”, weet bedrijfsleider Jan Van Eyck. “De naam Dinner Events gaf soms de indruk dat wij complete events organiseren. Terwijl wij heel duidelijk een kwaliteitscateraar zijn. Dat betekent dat wij zorgen voor de culinaire kant van een feest of evenement, met alles wat daarbij komt kijken.”

Voor het fusiebedrijf is een nieuwe marketingstrategie ontwikkeld met een nieuwe website, logo en baseline: Smaakbeleving met pit. Ook de ambities zijn scherp gesteld. “We willen ons aanbod uitrollen van Kasterlee tot de uithoeken van de Benelux”, aldus nog Jan Van Eyck en Sabine Proost.