Open Coffee zet een nieuwe stap in het samenbrengen van ondernemers. Naast de laagdrempelige bijeenkomsten die al enkele jaren op diverse locaties worden georganiseerd, is er nu het nieuwe online platform. Lokale hosts krijgen voortaan zelf toegang en deelnemers kunnen een profiel aanmaken en verder online netwerken.

“De vorige website was een WordPress-site. Door de groei van Open Coffee voldeed die niet langer en was die vaak ook niet accuraat”, vertelt de Meerhoutse Annick Bleyen namens Open Coffee Belgium, die met haar bedrijfje Balance Boost in Officenter Geel is gevestigd.

Veel mogelijkheden
Vandaag ontvangen alle bij Open Coffee bekende netwerkers – en dat zijn er een 1.500-tal – een mail waarin ze worden uitgenodigd om een persoonlijk dashboard aan te maken. Op eenvoudig verzoek ontvangen ze daarvoor een login. “De bedoeling is dat mensen een korte omschrijving geven van wie ze zijn, wat ze doen en welke bijdrage ze willen leveren aan het netwerk”, vertelt Annick Bleyen. “Op die manier komen ze in direct contact met andere bezoekers maar kunnen ze bijvoorbeeld ook vragen stellen aan een host of verzoeken om hen ergens te introduceren.” Die hosts kunnen vanaf nu ook hun eigen events aanmaken, logo’s van lokale partners plaatsen en hun bijeenkomsten promoten bij plaatselijke ondernemers.

“Het uiteindelijke doel van het platform is om meer business te genereren voor de kleine onderneming, want vooral zij hebben het vaak moeilijk om de juiste contacten te leggen”, aldus nog Annick Bleyen. Het gebruik van het platform is in een eerste periode gratis. “We gaan feedback vragen aan de gebruikers en aanpassingen doen. In het najaar bestaat de kans dat het betalend wordt.” De Open Coffee-bijeenkomsten zelf blijven in elk geval gratis. In de Kempen zijn er Open Coffees in Herentals, Geel, Turnhout, Hoogstraten en Heist-op-den-Berg.