me gusta vinoEric Menten, voormalig uitbater van restaurant Het Keukenorkest in Geel, heeft op dezelfde locatie een wijnbar geopend. Je kan er wijn per glas of fles drinken, tapas bestellen maar ook wijn en toebehoren kopen om mee naar huis te nemen. Daarnaast verdeelt hij wijnen richting de horeca. Voor grotere gezelschappen heeft hij een degustatieruimte ingericht.

12 jaar lang runde Eric Menten met Chris Nuyts restaurant Het Keukenorkest aan de Dr. Van de Perrestraat in Geel. “2,5 jaar geleden lieten we de zaak over aan onze sous-chef, maar uiteindelijk is die ermee gestopt”, vertelt Menten. “Ik was intussen gestart met een wijnhandel en omdat we toch nog eigenaar waren van het gebouw, heb ik er nu een wijnbar ingericht.” In Het Keukenorkest toonde die zich destijds al een groot wijnliefhebber en –kenner met een wijnkaart die de 200 referenties benaderde.

Europese wijnen
De nieuwe wijnbar en -winkel is drie weken open en draagt de naam M.E. Gusta Vino. Heb je interesse om te kopen, dan kan je van heel wat wijnen een bodempje proeven. In de eigenlijke bar zijn permanent 13 flessen open die je per glas kunt bestellen. Een volledig fles kan natuurlijk ook en dan betaal je een stopgeld. De kaart vermeldt ook nog wat tapas. De wijnzaak beperkt zich tot Europese wijnen: Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en in de toekomst ook nog Kroatië. “We kopen zoveel mogelijk rechtstreeks aan bij de wijnboer”, benadrukt Eric Menten.

Hoe hij het verschil wil maken met supermarkten en andere wijnhandels? “Er moet beleving zijn. Ik wil weten wie de man is die de wijn maakt en dat wil ik overbrengen naar de klant. Met die persoonlijke benadering maak ik het onderscheid.”