Voormalig RTV-journalist woordvoerder van gedeputeerde Bellens

Johny GeerinckxJohny Geerinckx (46) uit Mol, voormalig journalist en nieuwsanker bij de regionale zender RTV, is de nieuwe woordvoerder van gedeputeerde Peter Bellens. “Het profiel en het karakter van Peter liggen me en ook zijn bevoegdheden interesseren me, wat me deed besluiten om dit te gaan doen”, zegt hij. Als projectmedewerker bij de vzw Rurant lag Geerinckx aan de basis van het netwerk van Pure Kempen-ondernemers en -gemeenten.

Naast gedeputeerde van welzijn en gezondheid, sociale economie, plattelandsbeleid en Europese samenwerking is Peter Bellens ook voorzitter van de vzw Rurant, het platform voor rurale ontwikkeling in de provincie Antwerpen. Meteen ook de organisatie waar Johny Geerinckx de voorbije 6 jaar actief was als projectmedewerker. Voordien werkte hij 14 jaar als journalist, eindredacteur en presentator bij RTV. “Mijn ervaring met de media komt me nu als communicatieverantwoordelijke opnieuw van pas”, zegt hij. In zijn nieuwe job gaat hij samenwerken met Lotte Caers, die tot dusver de communicatie verzorgde op het kabinet-Bellens.

Label Pure Kempen
Op zijn periode bij Rurant kijkt Johny Geerinckx met voldoening terug. “Het netwerk van Pure Kempen-ondernemers bestaat momenteel uit een 80-tal erkende bedrijfjes. 19 gemeenten dragen de titel van Pure Kempen-gemeente en spelen daarmee hun Kempense identiteit uit. Ik was nog bezig met de voorbereiding van een aantal Europese projecten en die ga ik verder opvolgen, onder meer rond de herbestemming van oude kerkgebouwen.”

“De provincie bevindt zich momenteel op een spannend niveau, met een bevoegdheid als welzijn die al dan niet naar Vlaanderen gaat. Ik wil hierover mee nadenken en me erin verdiepen. Het politieke domein interesseert me. Dat was al zo in mijn RTV-periode.”

Ter vervanging van Johny Geerinckx loopt momenteel een vacature ‘coördinator streekprojecten’ bij de vzw Rurant in Geel.