Voormalig redactielokaal Nieuwsblad van Geel wordt tearoom

Koek en EiDe voormalige lokalen van het Nieuwsblad van Geel aan de Kameinestraat in Geel worden verbouwd tot een tearoom. Initiatiefnemers zijn Pierre Claus en Marianne De Sutter. Zij verkochten afgelopen voorjaar hun bakkerij in Pulderbos. Dat ze in Geel belanden, is eerder toevallig.

Het Nieuwsblad van Geel, met zijn 163ste jaargang het oudste weekblad van België, werd vorig jaar overgenomen door de Press Drukkerij uit Laakdal. De nieuwe eigenaar opende intussen een kantoor in de De Billemontstraat. De vorige uitgever, MGraphics, werd onlangs failliet verklaard.

Bakkerservaring
“We waren door onze dochter uitgenodigd om op de markt in Geel te gaan eten”, vertelt Marianne De Sutter. “Omdat het Pierre steeds moeilijker viel om ’s nachts te werken, waren we op zoek naar een locatie om een tearoom te openen. In een stad, maar niet in Brussel of Antwerpen. Geel leek ons een mooie plek.”

Het koppel zet zijn bakkerservaring in om de Gelenaars over de streep te trekken: ambachtelijke koekjes, taarten en gebak maar biedt ook een beperkte lunchkaart met minder voor de hand liggende gerechten. Ze serveren ook een ontbijt met verse koffiekoeken en brood. Hun zaak doopten ze tot Koek en Ei.

Dat Geel al heel wat horecazaken telt, schrikt het koppel niet af. “Hoe meer horeca, hoe meer variatie en hoe meer mensen dat ook aantrekt”, zeggen Pierre en Marianne. Wanneer de verbouwingswerken tijdig klaar zijn, opent Koek en Ei in het weekend van 8 en 9 juli.