Vooral bouwsector getroffen bij falingen van deze week

Justitia11-300x226De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen 8 ondernemingen failliet verklaard. Opvallend is het groot aantal bedrijven dat actief is in de bouwsector.

Metaalconstructies @Yous bvba, Lillesedijk 1 in Vosselaar, legde zelf de boeken neer en werd aansluitend failliet verklaard. Bij het bedrijf waren nog 8 arbeiders actief. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Probiz bvba, Elsum 47/1 in Geel, was actief in de ontwikkeling van niet-residentiële bouwprojecten en werd gedagvaard door schuldeisers. Curator: Gert Verreyt.

Luc Verlegh uit de Molsebaan 25 in Meerhout, die onder de handelsnaam Evetho actief was in de renovatiesector, vroeg zelf het faillissement aan. Curatoren: Ria Piedfort en Petra Willems.

De Verwennerij bvba, Hannekensstraat 12 in Dessel, baatte een ijssalon uit en legde de boeken neer. Curator: Eef Stessens.

Ivan Van der Borgt, Zammelseweg 101/A in Geel, specialiseerde zich in woningbouw en schrijnwerkerij maar zag zich genoodzaakt om de faling aan te vragen. Curator: Tom Vandecruys.

Zad’Or bvba, Statieplein 1 in Mol, baatte een horecazaak uit maar moet de deuren sluiten. Curatoren: Antje Van Overstraeten en Gert Hermans.

Chris Dams, Blaubergsesteenweg 142 bus 1 in Herselt, voerde bouwwerkzaamheden uit en werd failliet verklaard op aangifte. Curator: Paul Van Rompaey.

Good Home bvba, Churchillaan 109 in Schoten, runde een kleinhandel in meubelen en vroeg zelf om een faillissement. Curator: Patrick De Ferm.