Voor de 20ste keer 4×4-treffen in Hoogstraten

rotaryZaterdag 10 en zondag 11 september organiseren Rotary Hoogstraten-Kempen en Rotaract voor de 20ste keer het 4×4-treffen. Dat vindt opnieuw plaats op de terreinen van steenbakkerij Desta in Minderhout. De organisatoren tekenden een volledig nieuw parcours uit.

“We waren destijds bezig met het zoeken naar een nieuwe fundraising activiteit”, zegt Vu Truong namens de organisatie. “Een aantal van onze leden was liefhebber van een 4×4. Bovendien had één van hen ook een terrein waarop we dit konden organiseren.”

Het jaarlijkse evenement is uitgegroeid tot een druk bijgewoonde bijeenkomst van 4×4-liefhebbers. Die kunnen zich ten volle uitleven op steile hellingen, bulten, gaten, water en modder. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan de streek verkennen aan de hand van een off-road route. Op zaterdag kunnen mensen met een beperking uit een heel aantal instellingen in de streek plaatsnemen in een 4×4 en op die manier een onvergetelijk moment beleven. Zoals in het verleden gaat de opbrengst van het festijn naar sociale projecten in de Kempen en elders. “Ter gelegenheid van deze 20ste editie hebben onze leden zich extra ingespannen om er iets memorabel van te maken. Hierin worden we ook gesteund door onze sponsors, die dit jaar weer zeer talrijk en nog meer dan de voorgaande edities hebben ingetekend”, weet Vu Truong.

Niet alleen zijn rijders welkom, maar ook toeschouwers. Voor hen zijn er talrijke animaties en cateringvoorzieningen. Heel wat bedrijven in de streek verlenen hun medewerking aan dit evenement.