Voor 2de jaar op rij een Kempenaar in Antwerpse Galerij der Prominenten

vicswertsNa Mollenaar Ronny Leten vorig jaar valt dit jaar Vic Swerts de eer te beurt om te worden opgenomen in de Galerij der Prominenten van Voka Antwerpen-Waasland. Vanavond mag de voorzitter van Soudal zelf in Antwerpen de gedenkplaat onthullen nadat Vlaams minister Muyters het laudatio heeft uitgesproken. Hoewel Soudal momenteel zijn hoofdkwartier in Turnhout heeft, begon Swerts met een eenmansbedrijfje aan de Ossenmarkt in Antwerpen.

In 50 jaar bouwde hij Soudal uit tot Europa’s grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen. Het bedrijf is zeer sterk internationaal gericht, maar toch houdt Swerts eraan het beslissingscentrum van de groep in België te verankeren. “Met zijn motto ‘Dromen, denken, durven, doen en doorzetten’ is hij een voorbeeld voor onze regio en vele ondernemers en dat moet zeker geëerd worden”, vinden ze bij Voka Antwerpen-Waasland.

Bijzondere bijdrage
De Antwerpse Kamer onderscheidt sinds 1990 personaliteiten die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een opmerkelijke bijdrage leverden aan de uitstraling en de bekendheid van de regio. Ze worden gelauwerd met een ereplaats in de Galerij der Prominenten. Naast Vic Swerts en Ronny Leten kregen eerder Jan Fabre, Fernand Huts, Frans Schotte, Dries Van Noten, Luc Tuymans en anderen al een gedenkplaat.