Vonk & Visie neemt nieuwbouw in gebruik

vonk-visieVonk & Visie Vormingscentrum heeft zijn intrek genomen in een nieuwbouw in Balen. Van hieruit geven Maarten Van de Broek, Belle Eurlings en een freelance team voortaan hun trainingen aan onderwijzend personeel, hulpverleners en – nieuw vanaf januari – het brede publiek dat nood heeft aan innerlijke rust en persoonlijke groei.

Maarten Van de Broek ging 9 jaar geleden van start met Vonk & Visie als een verlengstuk van zijn job in het onderwijs. “Ik was leraar Nederland-Engels op de Rozenberg in Mol, maar kreeg al snel ook een taak als socio-emotioneel leerlingenbegeleider. Vervolgens ging ik een opleiding psychotherapeut volgen en begon een praktijk in bijberoep.”

Breder aanbod
Onder de noemer Vonk & Visie begon hij zijn kennis door te geven aan collega’s uit het onderwijs. Dat is intussen uitgegroeid tot een organisatie die in heel Vlaanderen en een stuk in Nederland actief is. Intussen worden ook vormingsbijeenkomsten georganiseerd voor hulpverleners zoals psychologen en psychotherapeuten. “Elk jaar volgen meer dan 500 mensen onze vormingen in het open aanbod”, aldus Van de Broek. Zijn echtgenote Belle Eurlings is intussen ook actief binnen Vonk & Visie. Het koppel doet een beroep op een 25-tal freelance trainers en organiseert een deel van de trainingen ook in een gehuurde locatie in Gent.

De nieuwe trainingslocatie in Balen wordt ook verhuurd aan andere bedrijven voor de organisatie van vergaderingen en lezingen. Er is ook een lunchruimte ter beschikking.