Volle agenda voor Arkana dit jaar

arkanaTerwijl een groot deel van de bedrijven in de bouwsector te kampen hebben met minder opdrachten en een orderboek dat maar voor enkele maanden gevuld is, gaat het Arkana uit Arendonk voor de wind. “Ons orderboek voor 2013 zit zelfs al vol. Wij zijn nu ook al volop naar 2014 aan het plannen”, zegt Davy Proost van Arkana.

Vooral de lage-energiewoningen en passiefhuizen doen het goed. “De mensen zijn daar echt wel mee bezig. En dan is het onze taak om te zoeken naar een goede balans tussen de meerwaarde enerzijds en het budget van de mensen anderzijds.” Dat vormt volgens Davy Proost meteen ook de uitdaging voor de sector: tegen 2020 iedereen meekrijgen in het verhaal van de “bijna-nul-energiegebouwen” die dan de norm worden.

Arkana is een onderdeel van de B&R Bouwgroep en stelt iets meer dan 20 mensen te werk. De ruwbouw wordt steeds geplaatst door de eigen vakmensen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Voor de afwerking werkt het Kempense bouwbedrijf samen met enkele vaste partners uit de B&R bouwgroep zoals Tegels Van Bergen, Algemene schrijnwerken ATA, BTI bouwtechnische installaties, Van de Craen pleister-, chapewerken en schuimbeton,…