Projectontwikkelaar Tervia’s uit Herselt is op de site La Corbeille in Westmeerbeek gestart met de volgende fase en dat is de ontwikkeling van een retailpark. Daarin komen alvast een supermarkt en een ziekenfondsfiliaal en verder is er plaats voor 6 winkelruimtes. De werkzaamheden aan het pand zijn begonnen.

In 2014 is Tevia’s gestart met de ontwikkeling van het bedrijventerrein van de vroegere conservenfabriek La Corbeille. Tot dusver lag de focus op de realisatie van de KMO-zone. Daar komt nu een retailzone bij. De gemeente heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan hiervoor definitief goedgekeurd.

“Concreet houdt dit in dat er vanaf nu op La Corbeille ook ruimte is voor winkels, horeca, KMO’ers die behoefte hebben aan een toonzaal en ook ondersteunende functies zoals een crèche, bankfiliaal, verzekeringsmakelaar, fitness,… We zijn al volop bezig met de bouw van het eerste retailgebouw. Hier is er ruimte voor de supermarkt, een ziekenfondsfiliaal en nog 6 bijkomende winkelruimtes. Ook de horecazaak met terras zal in dit gebouw komen. De eerste winkels gaan april-mei 2018 open”, aldus zaakvoerder Johan Van Loo van Tervia’s.

Complementair
De retailzone situeert zich vooraan op het bedrijventerrein en omvat in totaal 7.500 vierkante meter winkeloppervlakte. Het is een nieuwe ontwikkeling met de bijhorende infrastructuur, wegen en groenvoorziening. De winkels liggen rond een middenplein met parkeermogelijkheden. Via een fietsroute langs het bedrijventerrein is dat ook met de fiets vlot bereikbaar. Er komen laadpunten voor elektrische fietsen en auto’s.

“In de retailzone ligt de focus op grotere winkels waardoor we complementair zijn met het centrum van Westmeerbeek, waar een aantal kleinere handelaars zijn en de ruimte beperkt is”, aldus nog Johan Van Loo. “We streven naar een ideale mix tussen nieuwe winkels en zonevreemde winkels uit Hulshout.”