Vol orderboek voor Mols Algemene Ondernemingen

molsHet gaat alsnog uitstekend bij Mols Algemene Ondernemingen. De firma uit Arendonk draait op volle toeren. Toch houden de bestuurders Carlo en Frank Mols hun hart vast. “Wij moeten het uitsluitend van openbare aanbestedingen hebben. In deze crisistijd is dat niet evident. De overheid moet besparen.”

Mols Algemene Ondernemingen is gespecialiseerd in grondwerken, wegenbouw, rioleringswerken, de bouw van zuiveringsstations, waterbouwkundige werken enz. Openbare werken dus. “In dit opzicht zijn we nagenoeg volledig afhankelijk van de aanbestedingen die de onderscheiden overheidsinstanties uitschrijven”, zegt Frank Mols. “We zijn dus wel enigszins terughoudend. Weet je, ik heb ook de crisis van de jaren tachtig meegemaakt. Dat was toen voor onze onderneming zeker niet evident.”

Ondertussen is  het orderboek van Mols Algemene Ondernemingen nog vrij goed gevuld. Wie openbare werken uitvoert kijkt nu eenmaal altijd ver vooruit. “Het gaat er echter niet enkel om dat de overheid bezuinigt. De prijzendruk van de kant van de concurrenten is vandaag bijna niet te harden.”

Mols Algemene Ondernemingen tekende in het laatste boekjaar voor een omzet van pakweg 23 miljoen euro. De firma stelt 105 mensen tewerk. Mols is alsnog een familiebedrijf. Met Frank en Carlo Mols is vandaag de vierde generatie aan de slag. Overgrootvader Carolus Mols startte het bedrijf op in 1897.